Portfolio

tisdag, februari 28, 2017

Freedom

I lördags hoppade jag och Zoey in i Volvon, hämtade varsin kompis med (min kompis Sanna och Zoeys kompis Ådi, fast vi är ju nog alla vänner) och sen åkte vi till Terjärv! Mamma lagade god mat och hundarna sprang runt och hade kul. På eftermiddagen gick vi ner till Heimsjön och eftersom det inte fanns någon annan på isen lät vi hundarna springa fria. Zoeys glädje alltså. Det är ju inte ofta hon får springa fritt, vi bor ju mitt i stan och jag vågar inte riskera det. Men nu har jag faktiskt köpt en långlina på 15 (!) meter så vi kan leka mer fritt här på den övergivna skolgården som vi har som granne. Alla bilder är fotade av duktiga Sanna! Hennes blogg hittar du här: frubanan


Zoey & Ådi. Båda är blandraser och helt olika raser dessutom men ibland så liknar de lite varann.
 Haha, så fina miner!
 Besties!
 Ett glädjeskutt!
 Zoey har inte riktigt lika stor bränsletank som Ådi så hon vilade i snön mellan varven.
Hon är så himla gullig, haha.
 Polis och tjuv
 Du kan inte ta miiiig!
 Zoey tassar är åt alla håll, haha.
 Så mycket kärlek till våra fyrbenta familjmedlemmar 💓
 Här berättar Ådi ett skämt som Zoey tyckte var väldigt kul.

Yes, det var helt nödvändigt att lägga upp ALLA bilderna!

söndag, februari 26, 2017

En Riddari av svärmor

För några veckor sedan satt jag i källaren på jobbet (garnaffären Marks & Rosengren om någon har missat det) och valde färger till en stickad tröja som min svärmor skulle sticka åt mig. Velade mellan vinröd och petrol men valde min favoritfärg till slut. Jag levererade garnet åt svärmor Heléne och vips hade det gått två veckor och den var klar! Jag fick den i måndags och jag har använt den varje dag sen dess. Den är mjuk, skön, varm och framförallt otroligt vacker! Sanna fotade mig i tröjan igår.


Nya favoriten i garderoben! Mössan har jag stickat på stickring.

Det är sällan jag står framför kameran, trivs ju bäst bakom den men denna tröja förtjänar att visas upp tycker jag. Men helt seriös kan jag ju inte vara på varje bild, haha.



Mönster: riddari
Garn: Svarta Fårets raggsocksgarn
Färger: vit 05, ljusgrå 11, mörkgrå 29, petrol 88


Så vacker tröja!
Tack Heléne! 
💗

söndag, februari 19, 2017

Zoeys söndag

Söndagen till ära får ni ett inlägg med massor av bilder på min hund och bästa kompis, Zoey! Hon är nu 9 månader gammal, har lugnat ner sig en aning men är ännu wild and crazy. Hon älskar att vara ute i snön så idag tog jag kameran med på vår promenad och lekstund ute i det vackra vinterlandskapet. 

På helgerna tar vi det lugnt på förmiddagen, gosar och myser i sängen. Hon har börjat tycka om att gosa och sova nära en vilket är jättemysigt, hon har inte alltid varit så. Jag tror hon får fort varmt.
Lilla, blöta nosen.
 Idag blev det en skogspromenad runt elljusspåret vid Gamla Hamn, det är en passlig länk för Zoey. Hon växer ju ännu så man kan ju inte gå hur långt som helst. Vad tycker ni om hennes nya rosa sele?
Skönt att vara ute i skogen tyckte vi båda två!
Väl hemma igen klättrar Zoey på en snöhög, gräver tunnlar och äter snö. Det var svårt att få in henne, hon bara lägger sig ner i snön och jag får typ dra in henne 😆
En gråmulen men väldigt skön dag ändå.
Men jag vill int fara in ännu mamma! Får int ja ita snö ifred?!
"Forest is for rest"
Gullunge! Nu sover hon här på golvet, helt utmattad efter en rolig dag ute i snön.

fredag, februari 17, 2017

En liten fredagslista

Äntligen fredag och här är en liten lista på favoriter just nu.

Läser: Dragonfly in Amber, andra delen i Outlander trilogin. Väldigt spännande, är i slutet av boken.
Tittar på: Har börjat på andra säsongen av Outlander, men ska försöka läsa färdigt före jag ser fler avsnitt, haha. Jag är helt obsessed av Claire och Jamie! Och Skottland.
Känner: mig lite trött men optimistisk inför våren och sommaren. Jag tror det blir bra.
Längtar tills: våren kickar igång ordentligt. Och sommaren, åh sommaren. 


Virkar: En tröja åt mig själv med silk mohair - har velat göra det länge. 
Lyssnar på: poddar, jazz, chillmusik, ASMR videos, haha. 
Tänker på: businessidéer, drömmar, framtidsplaner, vad vi ska äta ikväll osv.
Helgplaner: Syrran har ordnat en överraskningsdag åt mig imorgon. Vet inte alls vad vi ska göra.
Gosar med: Zoey (min hundvalp) som har blivit så gosig på sista tiden! Jag älskar det såklart!
Planerar: ritar och skriver i min bujo nästan varje kväll. Gillar verkligen konceptet. Men när denna bujo är full ska jag skaffa mig en Travelers Notebook i läder.....tror det skulle passa mig väldigt bra. 


Ha en underbart skön helg!

måndag, februari 13, 2017

Handgjord tvål

Här kommer äntligen receptet på hemgjord tvål med "melt and pour" tekniken som jag gjorde i julklapp åt mina nära och kära. 

Såhär fina blev mina tvålar som gjordes i pringlesburkar!


Du behöver:
1kg tvålmassa (jag köpte mitt härifrån: lahtisenvahavalimo )
En stor kastrull och en mindre som ryms i den större
Havreflingor
Former att hälla tvålmassan i (jag använde en pringles burk & en mjölkförpackning)
Kniv och skärbräde
Flytande honung
Lavender doft (också från Lahtisen Vahavalimo)


Om du vill kan du förbereda dina former genom att sätta färskfolie på dem. Jag använde mig av pappersformar så jag skippade det. Men om din form är av sådant material så du inte kan riva sönder det, rekommenderar jag att använda färskfolie.

Häll upp vatten i den större kastrullen och sätt plattan på. Så länge vattnet värms upp skär du tvålen i mindre bitar. Jag gjorde ett halvt kilo i gången för jag ville ha två olika former på tvålen. Sätt dina tvålbitar i den mindre kastrullen och lägg den i den större kastrullen. Tvålmassan får INTE koka så följ noga med och rör inte mer än nödvändigt, för luftbubblor bildas lätt vilket sen syns på tvålen. 


När tvålbitarna har smält och du har en fin, jämn massa, tar du bort kastrullen från vattenbadet. Blanda ner 1 dl havregyn, 2 msk honung och 15 droppar lavender. Rör om försiktigt! Mängden på ingredienserna är inte hugget i sten, man måste kolla lite hur massan ser ut, hur mycket man känner av doften osv. Go crazy! Håll inte på med detta moment för evigt, för tvålen kommer så småningom att börja stelna. 
Tips! Det doftar oftast mycket mindre som färdig tvål så mitt tips är att lägga lite extra om man vill känna av någon doft. 

Alla ingredienser i! Nu är det dags att hälla tvålmassan i din form!


Häll tvålmassan i din form och stöd upp formen med något så den hålls ihop. 

Sprinkle some oatmeal on top! Nu får tvålen stelna i ett dygn. 

När tvålen har stelnat river du bort formen (fördelen med att ha en pappersform) från tvålen och skär den så som du vill ha den. Från 1kg fick jag 13 bitar. 

När jag hällde tvålmassan i pringlesburken, hällde jag lite tvålmassa åt gången och la ungefär 1/2 cm havregryn på, och upprepade proceduren tills tvålmassan var slut. På detta sätt fick jag havregrynen lite jämnare utspridda. 


Sen pysslade jag ihop etiketter och då var de färdiga - redo att användas ett dygn efter tillverkning!


Jag är supernöjd med mitt recept, tvålen är supermjuk, har en härlig peelande effekt och doftar lätt av lavender. Och jag som är atopiker och superkänslig har kunnat använda den utan problem.
(använder den som handtvål)


Ska absolut göra detta igen men har fortfarande flera tvålar kvar att använda. 

lördag, februari 11, 2017

Friheten med att ha bil

En bil är för många en självklarhet, men inte för oss. De senaste fem åren har vi klarat oss utan bil och det är ju superbra. Men att inte ha friheten som en bil ger, kan vara ganska irriterande. Speciellt då man bor i en stad där det inte finns någon fungerande kollektivtrafik. Att alltid vara tvungen att fråga skjuts om man ska veckohandla, köpa hundmat från Mush fabriken eller bara åka och hälsa på vänner och familj är ju inte så kul. Ni vet vem ni är som har orkat skjutsa oss, TACK SKA NI HA. Nu behöver ni inte göra det mera! Och att vara beroende av andras tidtabeller och scheman är frustrerande. Jag är vuxen, jag vill bestämma över mig själv. Jag vill vara fri. Somrarna har varit skittråkiga då vi har varit fast i stan. För vem vill vara i stan på sommaren? 

Men nu är det över för vi har SKAFFAT EN BIL! 



Jag tror på tankens kraft och att skriva ner sina drömmar. De senaste åren har det stått "Skaffa bil" på min bucket list och plötsligt blev det sanning! Ni vet inte hur lycklig jag är just nu. Detta kommer ändra våra liv. Tänk att jag kan köra iväg och hälsa på min kusin/syster/mamma/kompis NÄR JAG VILL. 
Köra ut till havet/villan/skogen när jag vill. Ta en spontan roadtrip när jag vill. Tänk en sommarkväll, så kan vi köra ut till ett grustag med Zoey och låta henne simma i kvällssolen. Det känns så befriande! Sommaren 2017 kommer bli underbar. 

torsdag, februari 09, 2017

Veckans favoriter

Hej ni, jag lever livet och mår bra. Har bara inte så mycket ork för bloggen just nu. Men tror det vänder i mars då jag troligtvis kommer vara hemma 100%. Ser fram emot våren, det kommer bli bra.


Veckans favoriter:
Idag köpte jag hem varsin bit himmel åt mig och Ronnie. // På jobbet är det mycket skärmjobb just nu, jobbar med webbshop. Kul att lära sig nya saker! Men jag är ju van att springa i trappor så jag får börja klä mig varmare nu när jag bara sitter. Tur det finns filtar på jobbet, hehe. 
Idag var Zoey ensam hemma i fem timmar, det längsta hon nånsin varit. Men det gick bra såklart, inget var söndertuggat eller nerkissat. Det är nog bara jag och Ronnie som angstar ihjäl oss. Men lite hyper var hon nog, så jag tog henne på en långpromenad vid havet och vi busade och njöt av den friska, kalla luften. // Lite praktiskt arbete på jobbet. 

En av veckans favoritstunder var att få välja ut färger till en islandströja som min svärmor ska sticka åt mig! Ingen har någonsin stickat en tröja åt mig så jag är OVER THE MOON-EXCITED! Själv föredrar jag ju att virka, så andra får gärna sticka åt mig. Ska självklart visa upp tröjan i bloggen sen när den är klar. Ingen stress, Heléne :D 


Men den största och bästa favoritstunden den här veckan kommer nog hända imorgon....




Vad kan det vara? 






Det är en stor grej. Life changing. Något som har stått på min bucket list de senaste två åren.






Det är riktigt roligt att bråka med er :D :D :D 
Snabbast lär ni väl få veta via instagram.
Ni vet vad jag heter där.
xoxo, annoying girl.